Forskersupport

Biblioteket yder support og kurser til FoU-medarbejdere i VIA vedr. litteratursøgning, referencehåndtering, valg af publiceringskanal, ophavsret, open access og UC Viden.

Her finder du informationer, der er relevante for dig, der arbejder med forskning og udvikling. Er du ny forsker, kan du på Forskerportalen.dk finde informationer om juridiske og etiske spørgsmål, som har betydning for forskning.

Brug for hjælp?

Biblioteket yder support til FoU-medarbejdere i VIA. Du kan træffe aftale med en kontaktperson fra VIA Bibliotekets FoU-team.

Kurser til ansatte

Biblioteket tilbyder undervisning i litteratursøgning, referencehåndtering, valg af publiceringskanal, Open Access og forskningsregistrering i UC Viden til alle ansatte i VIA.

Nyt projekt?

Brug databasen Research Professional til at søge funding til dit projekt. Få styr på dine data med en datamanagement plan.

Support til litteratursøgning

Skal du udarbejde et review eller lave en systematisk litteratursøgning? Så kan du med fordel samarbejde med en bibliotekar, som har kompetencer til at definere søgestrategier, vælge præcise søgetermer og til at tilgå en bred række af databaser.

Referencehåndtering

Få hjælp til dine referencer med et referenceværktøj, der laver referencer og litteraturliste efter de formelle standarder.

Hvem citerer hvem?

Ved hjælp af citationsdatabaser kan du undersøge, om artikler citeres i det videnskabelige miljø.

Open Access

Få overblik over mulighederne for Open Access samt indblik i de forskellige forlagsaftaler.

Publicering

Få hjælp til at vælge relevante tidsskrifter at publicere i og få vejledning vedr. ophavsret, open access og Journal Impact Factor.

Rammer og regelsæt

Se videnregnskab, forskningsstrategier og frascati manual.

Du kan følge trends, tendenser og spotte konsekvenserne af det, der sker i det danske forskningsmiljø på Science Report (Fjernadgang med VPN)

Science Report er et uafhængigt forskningsmedie, der følger med i, hvad der sker i det danske forskningsmiljø med historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Har du brug for at søge viden, skal du bruge vores fagopdelte databaser og Tidsskrifter.