Her finder du databaser og ressourcer, der er relevante for din uddannelse.

 • Bloomsbury Design Library

  Bloomsbury Design Library giver adgang til en række referenceværker, der dækker historie, teori og praksis inden for håndværk og design fra forhistorien til nutiden.

  Databasen indeholder: Bloomsbury Encyclopedia of Design, World History of Design, Encyclopedia of Asian Design, billedsamling af museumsgenstande, udstillingsarkiver, Timeline of the History of Design og meget mere.

  Det er tilladt at bruge indholdet fra databasen i forbindelse med studieprojekter. Databasen er engelsksproget.

  Adgang til Bloomsbury Design Library (Adgang udenfor VIA: Vælg VIA University College som din institution. Brug dit login til MitVIA. Husk at angive hele mailadressen.)

  Vejledning

  Kontakt: Anja Egedius Sørensen, aes@via.dk

 • Bloomsbury Fashion Central

  Bloomsbury Fashion Central giver adgang til de to databaser Fairchild Books Library og Fashion Photography Archive.

  Fairchild Books Library indeholder e-bøger om design og mode. Emner omfatter drapering, historie, illustration, journalistik, markedsføring, design af mønstre, styling, produktudvikling, bæredygtig mode, tekstiler og meget mere.

  Fashion Photography Archive indeholder en stor mængde billeder, der dækker fyrre års modehistorie. Desuden giver arkivet adgang til en række videoer, biografier og artikler, der dækker emner som modebyer, catwalk shows, tekstiler mv.

  Det er tilladt at bruge indholdet fra databasen i forbindelse med studieprojekter. Databaserne er engelsksprogede.

  Adgang til Bloomsbury Fashion Central
  (Adgang udenfor VIA: Vælg VIA University College som din institution. Brug dit login til MitVIA. Husk at angive hele mailadressen.)

  Vejledning

  Kontakt: Anja Egedius Sørensen, aes@via.dk

 • Furnitureindex.dk

  Fortegnelse over danske møbler fra det 20. og 21. århundrede udarbejdet af Design Museum Danmark. Indeholder information og billeder af mere end 12.000 møbler og interiører, samt korte biografier af designere. Det er muligt blandt andet at søge på designer, model, materiale, funktion og periode.

  Adgang til Furnitureindex.dk

 • Kunstindeks Danmark og Weilbachs kunstnerleksikon

  Webstedet henvender sig både til professionelle og private brugere, der søger oplysninger om danske kunstnere samt danske og udenlandske kunstværker på danske museer. Siden rummer Kunstindeks Danmark, som er det centrale register over kunstværker og kunstnere i danske statslige og statsanerkendte museers samlinger. Museernes oplysninger om kunstnerne bliver suppleret med informationer fra den digitale udgave af Weilbach Dansk Kunstnerleksikon (4. udg.), som også ligger på webstedet.

  Slots- og Kulturstyrelsen står bag ressourcen.

  Fri adgang til Kunstindeks Danmark og Weilbachs Kunstnerleksikon

 • Modens historie

  På Modens Historie findes billeder og beskrivende tekst til beklædningstyper i perioder fra 1700 tallet til 1980'erne. Modens historie findes på National museets hjemmeside, som et tema.

  Indholdet på siderne om modens historie i Danmark er skabt med indhold fra websiten "Tidens Tøj", et projekt, der oprindeligt blev støttet af Kulturnet Danmark og Kbh.'s Klædehandlerforening.

  Fri adgang til Modens historie

Danske artikler

 • 365DESIGN

  365DESIGN er målrettet personer, der arbejder med eller har interesse i design-, møbel- og interiørbranchen.

  Platformen giver adgang til onlineversionen af deres trykte brancheblad, messeudgivelser, retail-magasiner, samt deres nøgletal og analyser fra branchen.

  På 365DESIGN kan du finde viden om brancheprofiler og brands, regnskabsudvikling, trends, retailudvikling, messer og events, kommunikation og marketing og andre aktuelle emner, der rører sig i branchen.

  356DESIGN udgives af pej gruppen. Du har adgang til tidsskriftet online fra 2017-

  Adgang til 365DESIGN
  Kræver login. Kontakt VIA Bibliotek (Herning, Horsens og Aarhus C) for password.

 • Infomedia

  Søg i Danmarks største mediearkiv med artikler, der strækker sig helt tilbage til 1990.

  Adgang til artikler i fuldtekst fra:

  Landsdækkende, regionale og lokale aviser
  Fagblade og magasiner f.eks. Tænk, Ugeskrift for læger, og Ingeniøren

  Du kan også afgrænse til at søge i en bestemt avis/tidsskrift og/eller i en bestemt tidsperiode.
  Det er også muligt at få hurtig og direkte adgang til udvalgte artikler fra Infomedia ved log ind på din lånerstatus i bibliotekskatalogen.

  Udgiver: Infomedia A/S

  Adgang til Infomedia (Klik på autologin - hvis du ikke kommer automatisk på)
  (Adgang udenfor for VIA: Vælg VIA University College som din institution. Brug dit VIA-login. Husk at angive hele mailadressen.)

  Oversigt over online medier i Infomedia
  Oversigt over trykte medier i Infomedia (aviser, fagblade mm)

 • Tid & Tendenser

  Tid & Tendenser er Skandinaviens eneste tidsskrift der formidler viden om tidsånd, samfund, forbrug og livsstil. Du finder artikler om fremtid, tidsånd og økonomi samt nye trends inden for politik, medier, marketing, ledelse, livsfaser, generationer, demografi, livsstil, køn, velfærd, sundhed, fødevarer, uddannelse, kultur, religion, forbrug, detail- og nethandel.

  Tid & Tendenser udgives af pej gruppen. Du har adgang til tidsskriftet online fra 2015-

  Adgang til Tid & Tendenser (Kontakt dit bibliotek (Herning, Horsens og Aarhus C) for password)

 • TØJ

  TØJ er et tidsskrift der formidler viden om design, trend, forbrug og økonomi. Du finder artikler om brancheaktører, brands og produkter, sæsonernes trends og farver, detailbranchens og nethandlernes udvikling, forbrugeradfærd, trends inden for kommunikation, emballage og logistik samt branchens generelle udvikling.

  TØJ udgives af pej gruppen. Du har adgang til tidsskriftet online fra 2019-

  Adgang til TØJ (Kontakt dit bibliotek (Herning, Horsens og Aarhus C) for password)

Internationale artikler

 • Business Source Premier

  Business Source Premier er en af industriens mest benyttede forskningsdatabaser, der giver fuldtekst adgang til en lang række peer-reviewed titler. Denne database dækker alle discipliner af erhvervslivet, herunder markedsføring, ledelse, MIS, POM, regnskab, finans og økonomi. Indeholder bl.a. artikler fra tidsskrifter som Harvard Business Review, The Economist og Newsweek. Udover artikler indeholder databasen også SWOT analyser samt virksomheds-og industriprofiler. Databasen opdateres dagligt.

  Adgang til Business Source Premier
  (Adgang udenfor VIA: Vælg VIA University College som din institution. Brug dit login til MitVIA. Husk at angive hele mailadressen.)

  Vejledning

  Kontakt: Stine Godsk Skyum, stgs@via.dk

 • Communication & Mass Media Complete

  Artikeldatabasen indeholder tidsskrifter indenfor kommunikation, massemedier, journalistik og mange beslægtede områder. Basen indeholder mulighed for citationssøgning, og under menupunktet More > Author profiles finder man mange forfatterprofiler med oplysninger om akademisk tilknytning, hvilke emner de beskæftiger sig med og hvilke tidsskrifter, de publicerer i. 

  Adgang til Communication & Mass Media Complete
  (Adgang udenfor VIA: Vælg VIA University College som din institution. Brug dit login til Studienet. Husk at angive hele mailadressen.)

  Vejledning

  Kontakt: Gitte Jensen, gj@via.dk

Markedsinformation

 • MarketLine Advantage

  I MarketLine findes  virksomhedsprofiler ofte med baggrundsbeskrivelse, SWOT-analyser og konkurrenter. En stor mængde industriprofiler på lande niveau, samlet for Europa eller globalt. Landeprofiler med omfattende beskrivelse af det enkelte land, bl.a. indeholdende PESTLE analyse. Udvalgte casestudies omhandlende firmaer der er dækket i MarketLine og statistik på lande og markeder.

  Adgang til MarketLine Advantage (Adgang udenfor VIA: Vælg VIA University College som din institution. Brug dit login til MitVIA. Husk at angive hele mailadressen). 

 • Passport

  Markedsdatabase hvor der kan findes analyser og statistik:

  Industri rapporter for forskellige produkter og services indeholder information om markedsandele og størrelse, skøn om fremtidig udvikling, distributionsmønstre
  Forbrugsadfærd og trends
  Lande rapporter med bl.a. facts, analyser på økonomi, business, samfund og energi, import/eksport
  ​Passport udgives af Euromonitor.

  Adgang til Passport (Vælg VIA University College som din institution. Brug dit login til Studienet. Husk at angive hele mailadressen)

  Vejledning
  På Passports hjemmeside finder du vejledning samt videotutorials, der guider dig i hvordan du bruger databasen

  Video tutorials

  Kontakt: Stine Godsk Skyum, stgs@via.dk 

Miljømærker

 • Ecolabel

  Svanemærket og EU-Blomsten er Danmarks officielle miljømærker. Søg efter produkter med miljømærkerne, og kriterier for tildeling af mærkerne.

  Adgang til Ecolabel

 • Oeko-tex

  OEKO-TEX® familien er udvidet og der er nu en række certificeringer og mærker som dækker forskellige produktgrupper samt produktionsfaciliteter. Det har mange fordele; for producenterne som ad den vej kan sikre en bæredygtig produktion og for forbrugerne som sikres tekstil, læder og lignende produkter som er testet for mere end 300 forskellige sundheds- og miljøskadelige stoffer og som er sikre at bruge. I Danmark er det Teknologisk Institut Tekstil der har ansvaret for OEKO-TEX® certificeringerne.

  Adgang til Oeko-tex

 • The EU Ecolabel

  Mærket blev etableret i 1992 og anerkendt i hele Europa og på verdensplan. EU-miljømærket et miljømærke, der tildeles produkter og tjenester, der opfylder høje miljøstandarder gennem deres livscyklus: fra råvareudvinding til produktion, distribution og bortskaffelse. EU-miljømærket fremmer den cirkulære økonomi ved at tilskynde producenterne til at generere mindre affald og CO2 under fremstillingsprocessen. EU Ecolabel-kriterierne tilskynder også virksomheder til at udvikle produkter, der er holdbare, nemme at reparere og genbruge.

  Adgang til The EU Ecolabel