Referencestandarder

Her er vejledning i at referere korrekt efter de formelle standarder.

 • Guide til APA – citér korrekt og undgå plagiat

  Det er vigtigt, at du henviser entydig og ensartet til dine kilder, når du skriver opgave. VIA Biblioteks guide er en indføring i, hvordan du gør dette. Denne guide anvender APA, 7. udgave.

  Guiden er tilpasset danske forhold med hensyn til registrering af lovstof; forkortelser; datoangivelser og forfattere med mellemnavne. De konkrete eksempler på korrekt citering er hentet fra de pædagogiske og socialfaglige uddannelser.

  Adgang til APA Guide med VIA-login

  Kontakt: Lene Nørskov Lange, lnla@via.dk 

 • Harvard - Anglia Ruskin University

  Der findes over 100 forskellige versioner af Harvard. Her henviser vi til Anglia Ruskin University versionen af Harvard som bl.a. anvendes i VIA Erhverv. En udførlig guide med eksempler på forskellige materialetyper. Det er både muligt at se guiden på hjemmeside og få guiden i pdf/printvenlig version.

  Adgang til Harvard - Anglia Ruskin University

 • Harvard - dansk guide

  Danske eksempler på forskellige kildetyper baseret på Anglia Ruskin University's guide, men med lokale tilretninger fra UC Lillebælt.

  Desuden findes eksempler på relevante data i Zotero med henblik på korrekt reference og litteraturliste i dokumenter.

  Adgang til Harvard - dansk guide

 • Vancouver - Citing Medicine 2. ed.

  National Library of Medicine i USA står bag denne guide til udformning af bibliografiske referencer efter standarden Vancouver. En bogudgivelse ligger bag og bogen er sidst opdateret i 2015, websiden opdateres dog løbende.

  Siden er bygget op som kapitler, man kan browse efter kildetyper i. Det er også muligt at søge på tværs øverst på siden. Ressourcen er frit tilgængelig gennem The NCBI Bookshelf.

  Adgang til Citing Medicine, 2. ed.

   

 • Vancouver - dansk guide

  VIA Bibliotek har udarbejdet denne lille guide som en hurtig indføring i standarden og giver eksempler på de mest brugte kildetyper. Guiden er baseret på Citing Medicine 2. udg.  

  Adgang til Vancouver - en guide

  Kontakt: Trine Nedergaard Stenholt, trje@via.dk eller Lærke Bjerg Gade, lbga@via.dk